Click Shot в Instagram
Click Shot във Facebook
Search
 

360° панорамни снимки – Част 1

Click Shot / Видео заснемане  / 360° панорамни снимки – Част 1

360° панорамни снимки – Част 1

360° ПАНОРАМИ И 360° ВИРТУАЛНИ РАЗХОДКИ
Забравете за начина, по който сте възприемали света досега! Виртуалното пространство вече изглежда по друг начин и никога няма да бъде същото. В продължение на години Apple и Samsung не спират да разширяват и уголемяват своите мобилни устройства, в опит да предоставят по-голяма картина за потребителите. От Facebook откриха, че е далеч по-лесно с едно завъртане на телефона да излезете от рамките му. И го направиха в точния момент. С навлизането на виртуалната реалност, която се развива с бесни темпове в последните години, 360-градусовият изглед дават възможност на потребителите за по-реални изживявания във виртуалното пространство.

 

КАКВО Е 360º ПАНОРАМА?
Виртуалната 360 градусова панорама е вашата съвременна визитка! Интерактивна снимка, която можем да „въртим“ с мишката и да оглеждаме мястото – това е последният хит в социалните мрежи! 360 градусова панорама (3D панорама) е виртуално изображение, което за разлика от обикновената панорамна снимка е предназначено за разглеждане на монитор и предлага повече възможности. 360 градусовите панорами са един съвременен и удобен начин за пространствено представяне на интериор, екстериор, предмети, обекти и процеси. Динамиката на днешното ежедневие изисква от Вас да предложите на клиента алтернативно решение, което му спестява време и усилия и същевременно му позволява да се докосне до всеки детайл. 360º панорама предава на потребителя реалната атмосфера и го прави част от картината. Google StreetView представя на милиони уеб потребители всеки ден огромен брой 360° панорамни изображения, заснети в хиляди градове, в стотици държави от целия свят. Участието в програмата на Google позволява да позиционирате своя хотел, ресторант или друг бизнес в Google и Google Maps и да спечелите много нови клиенти.

 

КАКВО Е 360º ВИРТУАЛНА РАЗХОДКА?
Това е виртуална обиколка на Вашия бизнес, интегрирана директно в Google Maps, Google Търсене и Google Street View, или личния Ви сайт. Тя улеснява вашето локализиране в интернет и стимулира хората да ви посетят на място. Това е много ефективен и модерен начин за визуално представяне на вашия интериор и екстериор, което създава у зрителя най-точна представа за наблюдавания обект. 360 градусовата панорамна разходка дава ясна, интерактивна възможност на потребителите да се запознаят безпристрастно с материално техническата база на заснетия обект. 360° виртуалната разходка е нещо повече от фотография. Това е потребителско изживяване, буквално пренасящо потребителя във вашия обект, 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината.

 

Използва се в широк аспект от бизнес средите и е изключително удобен начин да предоставите визуална информация за дадено място. Виртуалните разходки са много подходящи за представяне на хотели, ресторанти, заведения, имоти, магазини, фитнес зали, спа центрове и др. Технологията за виртуална реалност навлиза с бързи темпове в световните платформи за резервации на хотели и краткосрочни наеми на имоти. Огромен интерес се отчита и от страна на агенциите за недвижими имоти. Те все по-често избират виртуални турове, за да представят бързо и лесно на своите потенциални клиенти подходящи имоти, предназначени за наемане или покупка. „Виртуалните огледи“ спестяват много време и усилия както на самите брокери, така и на клиентите им.

 

При 360 градусовото интериорно и екстериорно заснемане може да се наблегне на определени детайли (мебели, окачени тавани, витрини, архитектурни детайли и др.) Продуктовата фотография също е включена в приложението на 360 градусовото заснемане, с цел повече перспектива и видимост на продукта.