Click Shot в Instagram
Click Shot във Facebook
Search
 

Полезни мобилни приложения – Част 2

Click Shot / Дигитален маркетинг  / Полезни мобилни приложения – Част 2

Полезни мобилни приложения – Част 2

Аmount 2
Новата версия на популярния конвертор на мерни единици добавя още функции, без от това да страда простият интерфейс на приложението. Налични са повече от 700 мерни единици в 30 категории като можете лесно да търсите сред тях.

Mextures
Mextures дава един интересен начин за креативна обработка на снимки. Тук имате над 150 текстури, които да наслагвате върху снимките си. Те варират от „светлинни течове“, през „песъчинки и зърна“, до ефекти от емулсия. Можете да добавяте безброй слоеве с текстури върху снимките си, като можете да запазите и всяка комбинация.

Lightroom
Eдин от най-използваните софтуери за обработка и организация на снимки има и чудесна мобилна версия. В нея можете да обработвате автоматично синхронизираните снимки от всички ваши устройства с инсталирана версия на софтуера. След това споделянето към всякакви социални мрежи е максимално улеснено.

DSCO
DSCO , от създателите на VSCO, предлага един от най-простите и лесни начини за създаване и редакция на анимирани GIF-ове. Приложението предлага няколко филтъра от колекциите на VSCO, както и лесен начин за споделяне. Изображенията можете да качите в своя VSCO профил или да ги споделяте в популярните социални мрежи.

VSCOcam
На пръв поглед VSCOcam е поредното приложение за обработка на снимки, което идва с много филтри и възможност за купуване на още повече. Истината е, че тук фултрите са едни от най-приятните и качествените, а функциите не спират до тук. Приложението има фукция Journal за фотоесета и Grid за личната ви фотогалерия.

pCloud
Българската компания за облачни услуги pCloud има удобно, бързо и леко мобилно приложение. При инсталацията му получавате 20GB безплатно пространство, като всички файлове, които качите в облака, се синхронизират автоматично на всички свързани устройства. Има и опция за офлайн достъп до избрани папки.

Swipes
Българо-датското приложение Swipes, номинирано за награда Webby, има една проста цел – да ви помогне да организирате задачите си. Приложението прави това, като събира всички задачи и ви позволява да ги подредите според приоритетите ви бързо и лесно. Така имате свободата да работите фокусирано върху една задача.

Runtastic Results
Време е за промяна! Създайте свой персонален 12-седмичен план за тренировки независимо колко сте „на ти“ с фитнеса. Имате на разположение над 120 HD видеа и съвети за здравословно хранене, и начин на живот!

Story Maker
Ако желаете да представяте себе си или своят бранд по креативен начин в социалните мрежи, то това приложение ще Ви е от полза! Със Story maker можете бързо и лесно да създавате сторита, които да споделяте в своите профили. Тук разполагате с богат избор от темплейти, които могат лесно да се модифицират до постигане на желания резултат. Те варират от празнични (Happy New Year, Christmas, Birthday, Halloween), през сезонни (autumn, summer), природа (forest, ocean, deserts), стигайки до интересни glitch, brush, tranquil, elegant, vintage, roundel, candy и love варианти. Приложението Ви дава възможността да добавяте текстове, снимки, стикери и фонове, както и да променяте цветовете на дадени елементи.

Snapseed
Snapseed е цялостен и професионален редактор на снимки, разработен от Google. Това е може би най-доброто приложение за обработка на снимки. Не е случаен факта, че феновете на мобилната фотография по-често избират Snapseed, а не смартфон версията на Photoshop. С него не може да добавяте котешки ушички или кучешки нослета на своите снимки, но може да ги превръщате в същински шедьоври. Приложението има огромни възможности, които да изкарат на яве всеки детайл от вашия кадър. Тук освен, че разполагате с богат избор от ефекти, имате контрол и върху: баланс на бялото, тонален контраст, винетиране, завъртане и изрязване, изправяне на хоризонт и перспектива, засилване на детайла, избирателно ретуширане на експозицията, наситеността, яркостта или топлината, омекотяване на фона (bokeh), добавяне на рамки, двойна експозиция, добавяне на текст и т.н. То отваря както JPG, така и RAW файлове. Дори телефонът ви да няма много добра камера, то след обработка със Snapseed снимките ви определено ще привличат внимание в социалните мрежи.

RUNNING BY GYROSCOPE
Любителите на бягането за здраве имат на разположение едно красиво приложение, с което да проследяват своя пробег, изгорени калории и маршрут върху карта. Разбира се, могат да споделят всичко това с приятели и да „изгарят понички“.